Prie visų Taivane randamų valgomų “baisybių“ dar būtų galima priskirti juodą duoną – skoniu nepanašią į lietuvišką, bet užtat juodesnę :)
Tokios spalvos ji dėl bambuko anglies, kuri skoniui įtakos labai neturi, tik vaizdą pataiso. Ar pagadina… Vakar atradom vienoje kepinių parduotuvėje.
Šiaip skani, valgau su apetitu :)
O Dieve tu mano, ko gi tie azijiečiai neprisigalvoja :) O kas tie “inkliuzai“ duonoje?
Na, taip… Tikriausiai, kad galima šį eksperimentą priskirti prie “prisigalvojimų“ :)
“Inkliuzai“ – tai sūris!
Juoda kava, juoda arbata, juoda duona… iš tiesų, tamsiai ruda, bet taivaniečiai pabandė suprasti tai tiesiogiai :)
Atrodo kaip kokia pelenų duona…su surio “inkliuzais“:)Bet maisto išradimų prasme taivaniečiai – nemirtingi:)
Kinai, nepasidavę juodumo manijai, juodąją arbatą vadina “raudonąja“. Tik taip ne ką tiksliau apibūdina jos spalvą… :)
Duona iš tiesų atrodo kaip su pelenais kepta :)
O Puerh geria Taivane?
Kokie gudrūs dėl sūrio inkliuzų! Turbūt nevegetarams būna ir su kumpio inkliuzais? :)
Tikiuosi, kad vegetarams būna be jokių gyvulinės kilmės inkliuzų :D
Pu-erh arbatą geria, nors gal ir nėra pati populiariausia čia. Dažnai tenka matyti pardavinėjant tokius pu-erh arbatos “diskus“, atvežtus iš Kinijos…
Kumpis kartais būna ne tiek inkliuzų pavidalu, kiek “įvyniotas“ – pusiau bandelė, pusiau duona su kumpiu. Vegetarai taip pat rastų sau ką nors tinkamo… :) Į tą parduotuvę noriu grįžti, ten daug duonos rūšių buvo, visų net neperžiūrėjau. Tik juoda iš karto krito į akį :)